Општина Црна Трава званичан сајт

Вести из Црне Траве

Архива вести

03. Децембар  2018.  године  ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ.

Команда Копнене војске на челу са генерал потпуковником Милосавом Симовићем данас је у оквиру обележавања Дана копнене војске и дана пешадије-најмасовнијег рода Војске Србије организовала мали техничко тактички збор на централном тргу у Црној Трави. Поред културно забавног програма који је приредио војни фолклорни ансамбл "Шајкача" наступио је и војни оркестар Ниш. Присутни су поред осталог могли да виде приказ опреме и наоружања извиђачких, падобранских и јединица војне полиције. Најмлађима је посебно био интересантан "приказ борилачких вештина" и најсавременијег наоружања којим располаже наша војска као и дресура паса за откривање експлозивних направа и дроге. Командант Копнене војске Генерал потпуковник Милосав Симовић је истакао да је почаствован присуством збору у Црној Трави која је како каже кроз историју увек била на бранику отаџбине а да је ово симболичан начин да се покаже повезаност свих Црнотраваца са нашом војском.

Септембар, 2018.   ЗАВРШЕНА ДРУГА ФАЗА АСФАЛТНОГ ПУТА ДО ДАРКОВЦА

Селе у општини Црна Трава убрзано добијају асфалтне путеве. Прошле године је завршено асфалтирање пута до села Златанци а ове јесени је завршена  друга фаза асфалтирања путева у месним заједицама Дарковце и Градска и то деонице локалног пута Тодорове воде – Ливађе у дужини од 2,752 км и од махале Касини до махала Бисини и Голубови у укупној дужини од 1,957 км.

Улагањем знатних средстава у изградњу путева подиже се  квалитет живота у руралним срединама  на један већи ниво. Општина  у наредном периоду планира да настави са  изградњом асфалтних путева ка селима на територији општине црна Трава. План је да готово сва села не територији општине буду обухваћене мрежом асфалтних путева.

31. јул 2018. године    ВАНРЕДНО СТАЊЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ

Дана 25.07.2018. године велико невреме захватило је делове територије општине Црна Трава и причинило велику материјалну штету на инфраструктурним објектима, пре свега путевима. Поједина села су буквално одсечена од света јер су бујични потоци оштетили прилазне путеве и пропусте. Штаб за ванредне ситуације општине Црна Трава донео је одлуку о увођењу ванредног стања у меснима заједницама које су највише страдале и то МЗ "Мирко Сотировић" Црна Трава, МЗ Рупље, МЗ Брод, МЗ Млачиште и МЗ Добро Поље. Упућена је сва расположива механизација како би се што пре оспособили сви путни правци. У току су радови на санацији последица невремена.

19. јул 2018. године    ПОСЕТА МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Младен Шарчевић посетио је Црну Траву. У оквиру посете састао се са руководством наше општине и обишао предшколску установу "Младост", основну школу "Александар Стојановић" и Техничку школу са домом ученика "Милентије Поповић" у Црној Трави...

13. јул 2018. године    ДАНИ БОРОВНИЦЕ

На тргу у Црној Трави успешно је одржана манифестација "Дани боровнице". Ова манифестација је имала два циља, први промоција производње и произвођача боровнице и другог воћа на територији Општине, а други је био промовисање ове производње као туристичког потенцијала Општине.

На постављеним штандовима посетиоци су могли да дегустирају разнолике производе пољопривредних газдинстава са територије Црне Траве.

У поподневним сатима одржан је културноуметнички програм, уз гостовање фолклорног ансамбла из Власотинца.

8. јул 2018. године   М ЕНТЕРИЈЕР ГРАДЊА КУП -  Светски  МТБ куп,

До сада најзначајнија трка у Србији у планинском бициклизму одржана је у Црној Трави, под покровитељством Светске  бициклистичке федерације -УЦИ,  Општине Црна Трава и компаније М ЕНТЕРИЈЕР ГРАДЊА, ПБД Орловац је био домаћин такмичарима од Марсеја до Атине. Трку је посебно обележило то, да је поред такмичара из Србије, на трци дошао и велики број такмичара из Грчке у свим категоријама.

У главној трци у категорији елита победио је Томаш Вишловки, репрезентативац Словачке. Такмичари у овој категорији освајали су бодове за одлазак на ОИ у Токио 2020. године.

Посебно признање трке добио је новинар РТС Срђан Цонић, који је од оснивања  ПБД Орловац, највећи промотер рада овог клуба.

26. април 2018. године    75 година слободе, обележен Дан општине

Свечаном седницом Скупштине општине Црна Трава обележена је  годишњица ослобођења Црне Траве у другом светском рату од Бугара. Тим поводом уручене су повеље заслужнима  за посебан допринос у развоју општине Црна Трава

Повење су уручене: Амбасадору Републике Азербејџан Академику Елдару Хасанову, народном посланику Академику Љубиши Стојмировићу, Академику Драгану Дамјановићу, Зорану Станковићу, јавном правобраниоцу,  Драгану Клисури, власнику предузећа "Хидро Тан", Марку Ивићу, власнику фирме "М Ентеријер Градња" и Привредном друштву за производњу, трговину и услуге "Контакт река". Поводом Дана општине организована су и традиционална спортска такмичења младих  у малом фудбалу и стоном тенису.

28.фебруар 2018. године    Посета делегације општине Хејредин.

У посети нашој општини боравила је делегација општине Хајредин из Бугарске, са којом је општина Црна Трава успоставила сарадњу кроз партнерске односе и учешће у заједничким пројектима од обостраног значаја.

Пројекат који је у фази припреме је из области очувања културне баштине и традиције а биће финансиран од стране фондова Европске уније.

Делегацију општине Хајредин предводила је госпођа Габриела Милчева директорка дирекције за евроинтеграције и економске делатности која ће уједно  бити и руководилац пројекта.

11.јануар 2018. године    Посета амбасадора Азербејџана.

Данас је по први пут у историји општину Црна Трава посетио један страни дипломата,амбасадор Републике Азербејџан у Србији Елдар Хасанов. На централном тргу у Црној Трави амбасадора су дочекала деца са традиционалном добродошлицом уз погачу и со а одржан је и краћи културно уметнички програм. У наставку посете нашој општини амбасадор је одржао састанак са руководством општине Црна Трава и разговарао о конкретној помоћи коју би Азербејџан могао да пружи нашој општини. Договорено је да се интензивира сарадња у областима које су интересантнe будућим инвеститорима попут прераде дрвета, улагања у производњу здраве хране, флаширања воде и друго. Договорено је да потенцијални инвеститори из Републике Азербејџан на пролеће посете нашу општину. Заједно са амбасадором Републике Азербејџан нашу општину посетио је и народни посланик Републике Србије академик Професор Др Љубиша Стојмировић који је родом из Црне Траве.

Copyright © 2013 - All Rights Reserved | opština crna trava

web: g@sa