Општина Црна Трава званична презентација

Вести из Црне Траве

Архива вести

2.децембар.2022.   Посета амбасадора Јапана Црној Трави

11. jул  2021.   7. Трофеј Црне Траве - М ЕНТЕРИЈЕР ГРАДЊА КУП

11.април  2021.   Црна Трава - шампион предузништва 2020

Општина Црна Трава је освојила овогодишњу ласкаву титулу Шампиона предузетништва 2020. Заједно са Лозницом и Крупњем, Црна Трава се показала као средина која је најуспешнија као промотер покретања нових бизниса и коришћења националних локалних постицајних мера.

И ако једна од најмањих Општина у Србији,  Црна Трава се је истакла бројем новооснованих предузетничких радњи и предузећа, као и корисника мера пореског ослобађања почетника упословању познатог под називом "Стартуј легално".

24.март 2021.   Посета министра одбране и помоћ војске у ванредном стању

Министар одбране и потпредседник Владе Републике Србије Небојша Стефановић посетио је општину Црна Трава и припаднике четврте бригаде Војске Србије.

Припадници четврте бригаде Војске Србије  су били укључени у чишћењу сеоских путева затрпаних снегом. Јаке снежне олује и  падавин  протекле недеље су парализовале живот на територији Општине.

 Након увођења ванредног стања Ситуација у општини Црна Трава и апел за помоћ становницима наше  Општине у црнотравским селима и махалама,  Војсе Србије је као и много пута до сада у оваквим и сличним ситуацијама, притекла у помоћ при отклањању последица овх временских непогода.

04.фебруар 2021.   Укидање ванредне ситуације

Штаб за ванредне ситуације општине Црна Трава на седници одржаној 04.02.20121. године донео је одлуку о укидању ванредне ситуације на територији целе општине Црна Трава. Велико снежно невреме које је захватило територију наше општине проуроковало је кварове на високонапонској  и нисконапонској мрежи тако да је неколико дана цела територија Oпштине била  без електричне енергије, телефонских и интернет веза а сви локални путеви  су били непроходни. После ангажовања свих расположивих  снага екипе електродистрибуције су успеле да отклоне кварове на електромрежи тако да је поново успостављен електросистем, а прорадила је и фиксна,мобилна телефонија, телевизија и интернет.Ангажовањем додатне механизације очишћени су сви локални и некатегорисани путеви на територији Oпштине.

28. јануар 2021.   Увођење ванредне ситуације

Дана 28.01.2021. године Штаб за ванредне ситуације општине Црна Трава на својој седници донео је Одлуку о увођењу ванредне ситуације на територији целе општине због великих проблема проузрокованих великим снежним падавинама. Због великих оштећења високонапонске и нисконапонске мреже цела територије општине је остала без електричне енергије, телефонских и интернет веза и практично одсечена од света, а сви локални путеви су завејани. Улажу се напори да се што пре обезбеди снабдевање електричном енергијом и почне са рашћишћавањем свих путева на територији Oпштине.

23. јануар  2020.  Црна Трава освојила друго место у такмичењу локалних самопурава   „Шампиони безготовинског плаћања”

Председнику општине  Црна Трава, Славољубу Благојевићу, директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михајло Јовановић уручио је другу награду у такмичењу Шампиони безготовинског плаћања. Додели награда  присуствовао је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

Министар је казао да се данас награђују локалне самоуправе које су показале највећу вољу да уведу услугу безготовинског плаћања у својим услужним центрима и додао да се ово такмичење наслања на оно што ради Министарство у претходне три године, а то је отварање јединствених управних места.

Такмичење је организовала Канцеларија за ИТ и еУправу у сарадњи са НАЛЕД-ом, Уз подршку Мастеркарда и Виса-е, у периоду од јуна до децембра прошле године, а директор владине Канцеларије Михајло Јовановић казао је да се значај овог такмичења огледа у успостављању новог система електронске управе који је окренут грађанима.

Општина Црна Трава

Трг Милентија Поповића 61, 16215 Црна Трава

Teл/фakс 016 811 118.

ПИБ 101064719

Радно време: од понедељка до петка од 7:00 до 15:00

Информативни центар Општине

016 811 118

063 690 890

062 548 785

Мапа сајта

Copyright © 2013 - All Rights Reserved | opština crna trava

web: g@sa