Општина Црна Трава званичан сајт

Вести из Црне Траве

Архива вести

27. Октобар   На уласку у Црну Траву  откривен споменик "Црнотравцу неимару"

По прелепом сунчаном дану на  десној обали Власине, на самом уласку у Црну Траву на достојанствен и свечан начин откривен је споменик "Црнотравцу неимару".  На откривању споменика говорио је испред  Удружења Црнотраваца и њихових потомака Бошко Стефановић а као домаћин госте и све присутне поздравио је председник Општине Славољуб Благојевић. По речима председника  овај споменик неимару треба да од данас представља повратак Црнотраваца у свој завичај, и прекине дугогодишњу миграцију и нестајање Црне Траве.

7. Јул  Црна Трава, Одржана трка за светски куп у планинском бициклизму и Првенство Балкана

Црна Трава је по шести пут била домаћин трке вожене за бодове у светској лиги.

М ЕНТЕРИЈЕР ГРАДЊА КУП је ове године био и првенство Балкана. Преко 180 такмичара из 13 земаља од САД до Израела, имали су прилике да упознају Црну Траву.

Организацију ове трке помогло је Министарство Омладине и Спорта, Бициклистички Савез Србије, Општина Црна Трава и компанија М Ентеријер Градња.

У мушкој конкуренцији победу је славио првак Словачке Мартин Харинг, а у категорији жена Лејла Тановић из Босне и Херцеговине. Најуспешније такмичар из Србије је Теодора Савић Поповић која је освојила друго место и освојила драгоцене бодове за Србију и одлазак на Олимпијске игре наредне године у Токију.

Посебано радује  што је овогодишња трка уживо преношена на каналу Арена спорт, па су тако гледаоци у Србији, Македонији, Црној Гори, Хрватској и Босни имали прилике да уживо гедају овај спортски догађај и упознају се са лепотама Црне Траве.

16. Јун  Београд -  у Чубурском парку откривен споменик "Црнотравцу неимару"

У Чубурском парку данас је откривен споменик "Црнотравцу неимару" . Пре свега радом чланова Удружења Црнотраваца и њихових потомака у Београду,  а уз помоћ Града Београда , општине Врачар и општина Црна Трава , као и истакнутих привредника пореклом из Црне Траве, црнотравски неимари су добили заслужени споменик.

Споменик је открио заменик градоначекника Београда, Горан Весић, исказавши захвалност црнотравским неимарима  за које је рекао да су они оставили своје споменике у свим најзначајним грађевинама у престоници.

Откривању споменика у Чубурском парку присуствовали су државни секретар Министарства спољних послова Републике Србије Немања Стевановић, заменица председника општине Врачар Радмила Сарић, председник општине Црна Трава Славољуб Благојевић, председник Удружења Црнотраваца и њихових потомака Бошко Стефановић, као и бројни чланови и поштоваоци тог удружења.

24. Aприл   ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ И УСКРШЊИ ПРАЗНИЦИ

Поводом предстојећег празника данас је у центру Црне Трави одржан традиционални Ускршњи базар. На штандовима деце ПУ Младост, основне и средње школе продавани су у хуманитарне сврхе ускршњи украси, колачи, шарена јаја... Лекари Дома здравља, амбуланте Црна Трава су на свом штанду мерили притисак и ниво шећера нашим грађанима... Одржана  је и свечана седница Скуопштине општине Црна Трава, на којој су поред осталог додељна и  Општинска признања заслужнима у развоју свих сегмената општине Црна Трава.

Copyright © 2013 - All Rights Reserved | opština crna trava

web: g@sa