Општина Црна Трава званичан сајт

Вести из Црне Траве

Архива вести

Вести 2016.година.

12.април  2017. године    Ускршњи базар у центру Црне Траве

У центру Црне Траве данас је одржана манифестација поводом предстојећих ускршњих празника у организацији основне школе, средње техничке школе, предшколске установе "Младост" ,општинске библиотеке и омладинског клуба Црна Трава. Велики број грађана је подржао ову манифестацију куповином фарбаних јаја, мајица и других ускршњих украса, корпица и слично. Целокупан приход од манифестације биће уплаћен у хуманитарне сврхе за децу са Косова и Метохије. У сарадњи са средњом школом и општинском библиотеком реализована је и акција "Књига на дар" у оквиру које су прикупљене књиге од стране грађана такође намењене деци са Косова и Метохије. Фолклорна група младих која је представљала Црну Траву на Домијади представила се сплетом игара из црнотравског краја, а за најмлађе организовано је и гостовање "кловнице" која је за крај манифестације увесељавала нашу децу ....

 

8.април  2017. године    Гостовање фолклорног ансамбла из Црне Траве у Житковцу

Дом културе у сарадњи са ГТШ " Милентије Поповић"  гостовао је са фолклорним ансамблом у Житковцу, крај Алексинца на прослави годишњице КУД - "Младост".

Директорка Дома културе Александра Цветковић наглашава: "Била нам је посебна част и задовољство да се одазовемо позиву организатора  за гостовање наше фолклорне групе  на прослави годишњице Културно уметничког друштва „Младост“ из Житковца. Поред нашег на прослави је учествовало још осам фолклорних група из целе Србије. Наша фолклорна група представила се сплетом игара из Црнотравског краја.

Такође смо добили и захвалницу организатора за учешће на манифестацији.

Захваљујемо се домаћинима на одлично организованој манифестацији и гостопримству." и додаје "надам се да је ово почетак обнове КУД-а "Сестре Стојановић" који је успешно радио у Црној Трави."

24.март 2017. године    Оглас о давању у закуп бивше фабрике фитинга у Црној Трави

Оглас о давању у закуп бивше фабрике фитинга у Црној Трави. Фабрика се налази на улазу у Црну Траву из правца Лесковца.

8.март 2017. године    Изабран савет МЗ Мирко Сотировић

На данас одржаној седници конституисан нови Савет Месне заједнице "Мирко Сотировић" Црна Трава. Нови чланови Савета су Мирољуб Будић, Емилија Николић, Влада Станачков, Раде Рашић и Александар Ивић. За председника Савета месне заједнице једногласно је изабран Мирољуб Будић док је за заменика такође једногласно изабран Влада Станачков.

20.фебруар 2017. године    Покренута акција "ЧЕП ЗА ХЕНДИКЕП"

На иницијативу руководства библиотеке "Сестре Стојановић" у Црној Трави дата је  подршка удружењу "Чеп за хендикеп". Кроз развијање еколошке свести о потреби рециклаже код становника Црне Траве, остварује се и хумани значај ове акције, јер прикупљена средства на овај начин иду за помоћ хендикепиранима особама.

Кутије за прикупљање пластичних чепова са разних боца, постављене су у зградама Основне и Средње школе, у згради Општине, у згради Библиотеке и у кафићу "МК" у центру Црне Траве.   На следећем линку может  видети активности ове организације.

 http://cepzahendikep.org

20.јануар 2017. године    Укинуто ванредно стање у Црној Трави

Штаб за ванредне ситуације општине Црна Трава на седници одржаној 20.јануара 2017. године донео је одлуку о укидању ванредног стања на целој територији општине. Очишћено је 99% путева до завејаниха села и махала, свим грађанима којима је било неопходна пружена је помоћ у храни и лековима. Није било епидемије грипа. Снабдевање електричном енергијом, телекомуникацијама и основним животним намирницама је добро. Школе и све друге јавне институције раде а саобраћај на главним саобраћајницама нормално функционише.

10.јануар 2017. године    Ванредно стање у Црној Трави

У општини Црна Трава због великих проблема изазваних невременом које је захватило територију целе општине Штаб за ванредне ситуације је 09.01.2017. године увео ванредно стање. Осим великих падавина велики проблем у чишћењу снега представља изузетно ниска температура до чак -25 степени и изузетно јак ветар који је правио велике сметове. Сви главни путни правци су проходни док је у току чишћење локалних путева којих на територији општине има много имајући у виду разуђеност територије.

Снабдевање електричном енергијом и водом  је уредно а телефонске и интернет везе функционишу.

Што се тиче снабдевања основним животним намирницама отежано је у завејаним деловима општине. Према информацијама са терена грађани имају редовну здравствену заштиту медицинско особље и поред проблема са завејаним путевима стиже до пацијената.

Што се тиче почетка школске године Штаб за ванредне ситуације општине Црна Трава донео је одлуку да настава у свим школама почиње у среду 11.јануара.

Copyright © 2013 - All Rights Reserved | opština crna trava

web: g@sa