Општина Црна Трава званичан сајт

Вести из Црне Траве

Посета премијера Александра Вучића општини Црна Трава

5.август 2015. Премијер  Вучић посетио је данас фарму "Шурик-инвест" у Црној Трави, која ће производити млечне производе и поручио да ће држава колико може, помагати домаћим инвеститорима како би боље пословали и запослили више радника.

Он је рекао да је у Црној Трави велика незапосленост, да је општина деценијама без инвестиција и да ће држава урадити све што може да помогне да дође до нових инвестиција.

У разговору са окупљеним грађанима који су му изнели своје проблеме, али и питања са којима се општина суочава, Вучић је рекао да ће се радити на томе да се у  2016. години заврши половина деонице пута између Црне Траве и Предејана.

Вести из Црне Траве  2016. година

3.Јул 2016.    Одржана трка за Куп Србије у планинском бициклизму "Трофеј Црне Траве 2016"

Орловац је овом трком обележио десет година одржавања трка у Црној Трави. Мали период којег је обележио заиста велики број трка које су прославиле Црну Траву у овом спорту. Пет првенства државе, првенство Балкана, три трке светског купа довеле су Орловац и Црну Траву на прво место српског маунтибајка.

На овогодишњој трци поред домаћих такмичара наступили су и такмичари из Македоније, Бугарске, Црне Горе и Сједињених Америчких Држава. Екипни победник у категорији елита је Орловац а у појединачној категорији Ивана Костић СМФ и Јован Рајковић ОБК, обоје поникли у Орловцу.

 

Видео...

12.Jун 2016.   Туристички караван "Моја Србија" у Врању, представљање Црне Траве.

   На овом каравану свој промотивни штанд имао је и Туристички савез општине Црна Трава.

     На штанду је био  изложен  промотивни материјал наше општине у виду флајера, постера,  промо дискова као и производи из нашег краја као што су  зељаник, сокови, слатка, компоти, сушено лековито биље,  вода Власина и друго.

      Промотивни материјал је делила девојка у нашој народној ношњи што је изазвало велику пажњу присутних гостију.

    Изложени су и производи из млекаре „Вилин луг“ Шурик инвеста Црна Трава. Дегустација њихових млечних производа је изазвала велико интересовање присутних гостију.

      Гостима су кроз видео презентацију  промовисане туристичке манифестације у Црној Трави као што су Сабор печалбара и неимара, Дани боровнице,бициклистичка трка итд.

            Туристички савез општине Црна Трава је имао ту  част да на манифестацији предтавља Јабланички округ  и достојно репрезентује нашу општину.

01.Jун 2016.    Постављен инфо пулт у холу општине

Национална служба запошљавања у оквиру реализације пројекта "Помоћ теже запошљивим групама" је обезбедила један инфо пулт који је постављен у просторијама општинског услужног центра. Намена инфо пулта  је да незапошљена лица са територије општине Црна Трава могу да претражују објављена слободна радна места, кроз базу података НЗС или кроз друге изворе. Провере слободна радна места и лакше дођу до посла. Приступ је омогућен свим особама у време од 08.00 до 14.00 часова сваким радним даном. Пројекат је финансијски подржан од стране Европске уније.

 

24.април 2016.    Победа такмичарке Орловца, Николете Митровић на МТБ маратону у Грчкој

Такмичарски тим ПБД Орловац, у саставу Милица Рајковић, Николета Митровић и Милан Петковић, предвођени тренером Николић Драганом остварили су запажен успех на десетом МТБ маратону у малом грчком градићу Сфендамију.

Ово је друго учешће нашег тима на овој престижној трци.

Николета је била врло убедљива у својој победи, а њен успех употпунила је Милица на својој првој трци ван наших граница, освојивши бронзану медаљу.

Тако је  Орловац наставио добар почетак овогодишње сезоне после две трке Купа Србије.

Следећа међународна трка и нови испит за Орловац је 22.маја у Бања Луци, УЦИ Ц2 трка.

Видео...

25.март 2016.    "Женски разговори" позоришна представа ученика ГТШ Милентије Поповић

Ученици средње техничке школе са домом ученика "Милентије Поповић" одржали су две позоришне представе у сали Дома културе у Црној Трави. Прву представу "Коштана" Боре Станковића, одиграли су 30.12.2015. године а другу "Женски разговори" 25.03.2016. године.

 

Обе представе припремила је заједно са ученицима школе професорка српског језика Марија Тасић. Ове представе су веома добро примљене међу гледаоцима што говори и то да су обе представе одржане у препуној сали Дома културе у Црној Трави.

Видео...

Copyright © 2013 - All Rights Reserved | opština crna trava

web: g@sa